ДОШКОЛЁНОК - развитие ребенка, подготовка к школе в Киеве

Главная Готовим с детьми и для детей Рецепти великодніх пасок: найкращі рецепти!


Рецепти великодніх пасок: найкращі рецепти!

паска смачнаПаска смачна

10 яєць, 600 г цукру, 1 л молока, 100 г дріжджів, 100 мл олії, 200 г вершкового масла, борошно.
Яйця збити із цукром. Закип'ятити молоко і влити гарячим до цієї маси. Розмішати, а коли охолоне до 40°, додати розведені в цій суміші дріжджі.






Як перебродить 2 год у теплому місці, покласти м'яке вершкове масло, олію, борошно і замісити молоде тісто. Нехай підійде, але недовго, а тоді викласти у форму, аби тісто ще раз піднялося, і випікати у духовні за помірної температури. Час приготування — 40 хв.

великодні паски Iрпiнь
Випічка і фото - Ірина Шолуденко, Iрпiнь


Сирна паска (без випікання)

5 круто зварених яєць, 200 г м 'якого вершкового масла, 200 г сметани, 1 склянку цукру та близько 1 кг перетертого на ситі свіжого жирного сиру.

Розітріть жовтки, вершкове масло, сметану, цукор та сир. Додайте ванільний цукор та півсклянки родзинок (чи цукатів). Вимішавши, викладіть у вологу марлю і помістіть у якусь форму під гніт, щоб стікала сироватка. Форму залиште на дві доби в холодному місці, потім обережно вийміть паску і зробіть зверху хрест із родзинок. Раніше такі паски виготовляли у спеціальних розбірних дерев'яних формах, їх денце мало заглиблення у формі хреста, котрий відбивався на готовій пасці. Час приготування — 20 хв.


Паска з мускатним горіхом

5 яєць, 2 жовтки, 250 г цукру, 1 склянка молока, ваніль, мускатний горіх, натерта цедра 1 лимона, 50 мл коньяку або горілки, 40 г дріжджів, 1 кг борошна, 150 г вершкового масла.

Насамперед прогрійте кухню. А поки пораєтесь із тістом, уникайте протягів, бо воно «сяде». Розітріть 5 яєць і 2 жовтки з 200 г цукру, вилийте половину склянки теплого молока, всипте ваніль, мускатний горіх, натерту цедру одного великого лимона, додайте 50 мл коньяку або міцної горілки. Потім додайте родзинки і горіхи. В окремому посуді розчиніть 40 г дріжджів та 50 г цукру в половині склянки теплого молока до консистенції сметани і відставте на 20 хв. Тим часом просійте 1 кг борошна (обов'язково вищого ґатунку) й висипте його в підігріту каструлю. Розтопіть 50 г вершкового масла. Вилийте в борошно всі рідкі суміші, вимісіть тісто. Якщо воно занадто густе, долийте трошки молока і знову вимісіть. Не припиняйте вимішувати, поки в тісті не почнуть утворюватися великі пухирці. Потім накрийте його вологою тканиною і дайте підійти, розкладіть у форми (не більше як на третину висоти), і нехай знову підійде. Змастіть вироби маслом чи збитим яйцем і поставте в гарячу духовку. Випікайте не менше 40 хв. Готові паски змастіть глазур'ю і прикрасьте. Час приготування — 2 год.

 смачна паска, яку випікав чоловік Iрпiнь
Цю паску з початку і до кінця випікав чоловік :)
 
Паска заварна

5 склянок борошна, 9,5 склянок молока, 7 жовтків, б склянок цукру, 100 г дріжджів, 600 г вершкового масла, сіль, ванілін.

Борошно заварити гарячим молоком. Як охолоне, додати розтерті з половиною норми цукру жовтки, дріжджі, розведені в півсклянки молока. Замісити густе тісто, потроху досипаючи борошно, дати підійти, додати решту цукру, трохи солі й ваніліну, вимісити, додати вершкове масло, ще раз вимісити і покласти у форму. Коли тісто підніметься, випікати в духовці.
 

Паска українська

1 склянку борошна заваріть склянкою гарячого молока і розітріть, щоб не було грудок. У захололу масу додайте розтерті 10 жовтків, 50 г дріжджів і поставте в тепле місце. Коли опара підніметься, покладіть пучку солі, 3 склянки борошна та вимішуйте тісто, поки на ньому не з'являться пухирці. Вилийте півсклянки розтопленого масла і вимішуйте ще. Додайте в тісто склянку цукрової пудри, 1 ст. ложку розтертого мигдалю і місіть ще півгодини. Заповніть форми тістом до половини об'єму, поставте в тепле місце і чекайте, коли тісто підійде і заповнить форму. Випікайте в духовці протягом години.

гарно прикрашені українські паски Буча
Паски та фото - О.Ярова, Буча


Паска прозора

Розітріть 8 жовтків, вилийте 50 г дріжджів, розведених у 0,5 склянки теплого молока. Додайте 2,5 склянки борошна, 0,5 склянки цукру. Добре вимішайте і дайте підійти. Вилийте в тісто 100 г розтопленого масла, вимішайте. Наповніть форму на 1/3 об'єму. Коли тісто підійде, поставте в духовку.


Паска сирна з горіхами

Сир - 1 кг, яйця — 4 шт., ваніль, цукор — 1 скл., масло — 100 г, горіхи подрібнені — 2 скл.
Сир протерти крізь сито, додати цукор, ваніль, яйця, масло, добре перемішати. Волоські горіхи підсмажити, подрібнити, перемішати з сиром, додати вершки або сметану, викласти у форму і поставити під прес.


Паска заварна

З склянки борошна, 3 склянки молока, 50 г сухих дріжджів, 10 яєць, 2,5 склянки цукру, 3 склянки вершкового масла.

Заварити борошно киплячим молоком і добре розмішати. Коли маса трохи охолоне, додати 50 г сухих дріжджів, розведених у 0,5 склянки молока, поставити в тепло, щоб підійшло. Після цього додати 10 жовтків, розтертих добіла з 2,5 склянки цукру і 10 збитих у піну білків. Потім дати ще підійти, додати 3 склянки розтопленого масла і борошна стільки, скільки буде потрібно для належної консистенції. Тісто гарно, вибити, потім перекласти у форму і, коли ще раз підніметься, — випікати.

смачнi паски Буча
Паски для воїнів АТО. Олена Ярова, Буча



Паска з родзинками

800 г борошна, 200 г вершкового масла, 200 г цукру, 1 скл. молока, 5 яєць, 50 г свіжих дріжджів, 200 г родзинок, сіль.

Розтопити масло, влити гаряче молоко, додати цукор, сіль. Перемішати і охолодити до температури парного молока, після чого всипати борошно, влити розведені в невеликій кількості молока спінені дріжджі, ретельно перемішати. Поставити в тепле місце. Коли підійде, додати 5 жовтків, 5 збитих у стійку піну білків, родзинки та вимішати. Тісто покласти у гарно змащену маслом і посилану борошном форму, заповнивши її до половини. Коли тісто підніметься в рівень з краями форми, випікати при температурі 180° до готовності.

паска з родзинками Боярка
Випічка та фото - Пані Єнота, Боярка

Паска сирна

2,5 кг сиру, 200 г вершкового масла,, 200 г цукру, 250 г сметани, сіль.

Сир двічі розтерти через сито. Розтерти масло з цукром добіла, додати сметану і продовжувати розтирати масу до повного зникнення кристалів цукру. Отриману кремоподібну масу з'єднати з протертим сиром, посолити, перемішати, заповнити пасочницю, закрити блюдцем, покласти невеликий гніт і поставити на 12 год у холодильник.


Паска шоколадна

1 кг сиру, 400 г вершкового масла, 2 склянки густої сметани, 1 склянку цукру, 1 склянку вершків, 200 г шоколаду, 4 яєчні жовтки, 2 яєчні білки, ванілін.

Протерти сир через сито, змішати з вершковим маслом і густою сметаною. Потім змішати цукор з вершками і шоколадом, натертим на дрібній терці, додати ванілін.

Розмішувати доти, доки не залишиться крупинок шоколаду. Шоколадну масу змішати з сиром, добре розтерти. Збити густі вершки і яєчні білки, з'єднати з приготовленим сиром. Додати дрібно нарізані цукати та родзинки. Все перемішати, викласти у пасочницю, накрити кришкою, покласти гніт і поставити на добу в холодне місце.


Паска смачна - 2

10 яєць, 600 г цукру, 1 л молока, 100 г дріжджів, 100 мл олії, 200 г вершкового масла, борошно.

Яйця збити вінчиком із цукром, молоко закип'ятити і влити гарячим до цієї маси. Розмішати, а коли охолоне до 40°, додати розведені у цій же суміші дріжджі. Як перебродить 2 год у теплому місці, покласти м'яке вершкове масло, олію, борошно і замісити молоде тісто. Дати підійти, але недовго, викласти тісто у форму, аби воно ще раз піднялося, і випікати у духовці з помірною температурою.


паски великоднi закарпатськi мукачево
Випiчка - Наталiя Фоменко, Мукачево


Паска подільська

На 7 склянок борошна — 2 склянки вершків. 50 г дріжджів, 1 яйце, 4 жовтки, 2 склянки цукру, півсклянки розтопленого масла.

Масло з'єднати з вершками, вимісити з борошном, влити розведені дріжджі, яйце. Добре розмішати і поставити, аби підійшло. Потім додати розтерті добіла жовтки з цукром і вимісити з рештою борошна. Через 2 год ще раз вимісити, щоб відставало від рук. Наповнити форми тістом до половини і, коли паски підійдуть, поставити в духовку. Форми слід змащувати смальцем або маргарином.

паски великоднi Бородянка
Випiчка - Людмила Сухенко, Бородянка

Паска традиційна

5 яєць, 1 склянку, 0,5 молока, 50 г дріжджів, борошно, 0,5 пачки маргарину.

Ретельно розтерти добіла яйця з цукром, підігріти молоко, розвести в ньому дріжджі, додати борошно. Змішати до утворення однорідної маси і поставити на 3 год у тепле місце. Потім додати ще борошна, замісити м'яке тісто і знову поставити у тепло. Коли тісто двічі чи тричі добре підійде і ви його «обімнете», треба розкласти його у формочки і випікати. Щоб паски не підгоріли, накрийте їх папером.

Надсилайте свої рецепти та фото пасок на адресу: Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript !

 

 

Для добавления комментария необходима регистрация и авторизация.

Реклама